AMSTERDAM - Er zijn voor de tweede keer in korte tijd opnieuw online gegevens gelekt van de gemeente Eindhoven. Het gaat om gegevens van bijna 14.000 WMO-cliënten die twee maanden lang op Scribd.com hebben gestaan.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Scribd is een dienst die gebruikers documenten laat delen en is voor iedereen toegankelijk. Het WMO-document is door internetjournalist Arjan Dasselaar op de site aangetroffen. Het bestand bevat namen, adressen en cliëntnummers van 13.639 Eindhovenaren.

Het document is met behulp van een login-naam en wachtwoord van een medewerker van de gemeente op Scribd geplaatst. Het gemeentelijke Bureau Integriteit heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Op basis van de resultaten van het onderzoek zal het beslissen welke maatregelen het tegen de medewerker neemt.

De cliënten die in het document staan, krijgen binnenkort een excuusbrief van de gemeente, aldus het Eindhovens Dagblad.

DigiD

Het is de tweede keer deze week dat Eindhoven negatief in het nieuws komt met betrekking tot het internet. Woensdag werden er op de website van de gemeente beveiligingsproblemen ontdekt op de gedeelten met informatie over bereikbaarheid, vacatures, bestemmingsplannen en bij de zogenoemde belastingbalie. Naar aanleiding daarvan is DigiD van de internetpagina gehaald.