AMSTERDAM - Facebook stopt vanaf volgende maand met Beluga, een cross-platform chatapplicatie die gericht is op het chatten met groepen. Het sociale netwerk nam Beluga in maart van dit jaar over.

Beluga moest de concurrentie aan gaan met WhatsApp en PingChat!, maar nu Facebook zijn eigen applicatie Messenger heeft, is Beluga niet meer nodig. Facebook had niet alleen de dienst overgenomen, maar ook het gehele team achter Beluga dat volledig bestaat uit drie voormalig Google-medewerkers.

Afgesloten

Vanaf 11 november kunnen gebruikers geen berichten meer sturen via de dienst. Daarna is het nog wel mogelijk om via de Beluga-app en website om oude berichten te lezen en te downloaden. Op 15 december wordt de berichtendienst volledig afgesloten worden,.

Messenger

Het nieuws over Beluga komt op dezelfde dag dat Facebook bekendmaakt dat de Messenger-app nu in 22 talen beschikbaar is op iOS, Android en Blackberrytoestellen.

"Nu Facebook Messenger overal beschikbaar is, hebben we besloten om te stoppen met het aanbieden van Beluga als een aparte dienst”, laat de dienst op de website weten.