EINDHOVEN - Eindhovenaren kunnen nog zeker enkele dagen geen gebruik maken van diensten op de internetpagina waarvoor DigiD nodig is.

Een woordvoerder van de gemeente heeft dat donderdag gezegd naar aanleiding van de ontdekking van enkele zwakken punten op de site.

DigiD is woensdag van de internetpagina gehaald omdat de beveiliging niet op orde was, bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag. Eindhoven is tot dusver de grootste gemeente die het zonder het digitale authenticatiesysteem moet stellen.

Begin oktober werd DigiD van in totaal 34 sites van gemeenten afgehaald. Binnenlandse Zaken liet donderdag weten dat sindsdien vier gemeenten weer zijn aangehaakt.

Beveiligingsproblemen

Op de internetpagina van Eindhoven werden woensdag beveiligingsproblemen ontdekt op de gedeelten met informatie over bereikbaarheid, vacatures, bestemmingsplannen en bij de zogenoemde belastingbalie.

Eindhoven onderzoekt de aard van het probleem en of de oorzaak ligt bij de gemeente of bij een leverancier. ''De oorzaak is nog niet helemaal bekend'', aldus de gemeentewoordvoerder.

''Het gaat sowieso enkele dagen duren tot het probleem is gevonden en de oplossing is getest.''