AMSTERDAM – In de aanloop naar de verwachte lancering van Google Music zijn nieuwe verwijzingen naar de muziekdienst gevonden.

Gebruikers van Androidtoestellen die naar Music.google.com gaan worden doorverwezen naar een scherm dat informatie toont over Google Music Beta.

Music Beta is een testversie van de toekomstige muziekdienst en is voor een beperkte groep beschikbaar. Interessant is dat het erop lijkt dat Google aan het werken is aan de pagina die getoond wordt. Zo beginnen steeds meer links te werken, merkt Techcrunch op.

De directe link naar Android Market waarin de app gedownload zou moeten worden, werkt nog niet. Deze verwijst naar de bèta-applicatie. Wel is er in onder meer de VS al achtergrond informatie en een helppagina beschikbaar.

x

Komende weken

Enkele dagen geleden schreef the Wall Street Journal dat de muziekwinkel van Google in ‘de komende weken’ gelanceerd zal worden. De dienst biedt een online bibliotheek met muziek en zal nauw samenwerken met het sociale platform Google+.

De muziekwinkel zal volgens Google miljoenen nummers moeten gaan bevatten. Gesprekken met platenmaatschappijen verliepen eerder moeizaam waardoor in de bèta-versie nog geen muziek gedownload kon worden.

Gebruikers van deze bèta-versie kunnen inmiddels wel al muziek in de applicatie zetten via een computer, maar kunnen nog geen nummers aanschaffen.