AMSTERDAM - Het e-mailadres van alle gebruikers van LinkedIn was gemakkelijk te achterhalen door een fout in de iPhone-app. Zo was bijvoorbeeld het privé e-mailadres van president Obama op te vragen.

Dat ondekte Dennis Albinus, een medewerker van Aamigoo.com, per toeval.

Het bedrijf zocht contact met LinkedIn en kreeg dat uiteindelijk ook, maar was niet tevreden met de reactie. Inmiddels heeft het bedrijf het lek gedicht.

Het lek zat in de iPhone-applicatie van LinkedIn waarmee in alle gevallen iemand uitgenodigd kan worden, ook als die persoon aangegeven heeft dat niet te willen.

x

Na het verzoek kon een gebruiker naar de verzonden uitnodigingen gaan en daar op Reply to all klikken. Daarna werd een e-mail naar de gebruiker zelf en de uitgenodigde gestuurd. In die mail was ook het e-mailadres van de uitgenodigde te zien.

Barack Obama

Hierdoor was het mogelijk de privé e-mailadressen van onder meer de Amerikaanse president Barack Obama en Microsoft-oprichter Bill Gates te achterhalen.Hoewel de bug inmiddels opgelost is, is het nog wel mogelijk iedereen een contactverzoek te sturen.