ROOSENDAAL - Blinden en slechtzienden kunnen vanaf eind januari een bridgecursus per e-mail volgen. De cursus is een initiatief van Mau Cohen, bridgedocent en bekend auteur van bridgeboeken. Hij werkt daarbij samen met de Nederlandse Bridge Bond en de Vlaamse Bridge Liga.

Cohen begon al in 1994 in het Brabantse Rijen met cursussen bridge voor blinden en slechtzienden. "Het leek mij een uitstekende manier om mensen uit hun isolement te halen", zei Cohen. De cursus was een groot succes. "Het was iets onvoorstelbaars. Mensen reden soms 200 kilometer om een cursus bij ons te kunnen doen."

Bij wijze van proef gaf Cohen afgelopen zomer bridgelessen per e-mail aan een blinde vrouw. "De vrouw pikte alles gemakkelijk op en was zeer enthousiast. Dit opende grote perspectieven", aldus Cohen.

Voordeel van de cursus per e-mail is dat mensen 's avonds niet meer de straat op hoeven om naar les te gaan. Ook kunnen mensen hun eigen tempo volgen. De cursus begint eind januari in Nederland en België.

Cohen verwacht dat zijn e-mailcursus binnen korte tijd de wereld zal veroveren. "We hebben al veel belangstelling gekregen van buitenlandse blindenorganisaties. Bridge is bovendien het enige spel dat overal ter wereld met dezelfde spelregels wordt gespeeld."