AMSTERDAM - Blackberry kampt dinsdagmiddag weer met een storing. Maandag lag het netwerk er al ruim 20 uur uit.

Research In Motion (RIM), het bedrijf achter Blackberry, erkent dinsdagmiddag dat er opnieuw problemen zijn in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. Net als maandag.

De storing doet zich dinsdag echter ook voor in India, Brazilië, Chili en Argentinië. Volgens RIM wordt er hard gewerkt om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Het Canadese bedrijf biedt verder zijn excuses aan voor het ongemak.

De laatste update vanuit Blackberry kwam rond 22.30 uur dinsdagavond. De oorzaak van het probleem is gevonden, maar de storing is nog niet opgelost. Vanaf dat moment kwamen er wel een beperkt aantal gebruikers weer online.

Nederland

Ook in Nederland ondervinden BlackBerrygebruikers problemen. Zowel Vodafone als T-Mobile meldde dinsdag dat BlackBerryklanten opnieuw last hebben van een storing, waardoor zij bepaalde internetdiensten niet kunnen gebruiken.

Blackberrygebruikers kunnen net als maandag geen gebruik maken van verschillende diensten waaronder Blackberry Messenger (in Nederland ook wel pingen genoemd). Ook e-mail is niet beschikbaar en sommige gebruikers beschikken überhaupt niet over een internetverbinding.

Veel van het verkeer, zoals pingen, e-mailen en WhatsApp, loopt via servers van Blackberry zelf.