AMSTERDAM – De aankoop van Motorola zal Android niet 'verprutsen'. Google benadrukt nog maar eens dat Motorola echt geen voordelen krijgt in vergelijking met andere Androidfabrikanten.

Dat is op te maken uit een interview van persbureau Bloomberg met Eric Schmidt, voormalig CEO en huidig bestuurslid van Google.

“Het Androidplatform is prioriteit nummer één en we zullen niets doen met Motorola, of met wie dan ook, dat de dynamiek van Android zou verprutsen”, aldus Schmidt. “We hebben concurrentie tussen Androidspelers nodig. We zullen niemand een voorkeursbehandeling geven op de manier waar men zich zorgen om maakt.”

Wapenstilstand

Google maakte eerder dit jaar bekend Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar over te nemen. Daarmee krijgt Google zelf een Androidfabrikant in handen. De aankoop is vooral gedaan vanwege de vele patenten die Motorola bezit.

Schmidt bevestigt dat de patenten belangrijk zijn: “Vanuit ons oogpunt zullen we genoeg patenten hebben voor een wapenstilstand in de markt.”

De afgelopen maanden zijn verschillende Androidfabrikanten aangeklaagd vanwege patentschendin in Android. Ook sloten verschillende fabrikanten licenties af om onder rechtszaken uit te komen.