AMSTERDAM – Online betaaldienst Paypal ziet Google Wallet de komende drie jaar nog niet slagen door van de afhankelijkheid van Near Field Communication (NFC).

Dat stelt Anuj Nayar, Director of Communications bij Paypal, tegenover Techcrunch.

Google Wallet is een dienst van de zoekgigant waarmee gebruikers via NFC betalingen kunnen doen bij winkels. Paypal gaf eerder al tegenover NU.nl aan niet bang te zijn voor concurrentie van techgiganten als Google.

NFC

Het bedrijf denkt niet dat Wallet snel zal aanslaan vanwege de beperkingen van NFC. “Deze technologie zal niet heel snel heel groot worden. Het heeft zeker nog drie jaar nodig en dan zitten er ook nog haken en ogen aan.”

Volgens Nayar moeten klanten en winkeliers namelijk iets aan hun gedrag gaan veranderen voor het uitvoeren van betalingen via NFC. Zo kan Wallet nu alleen nog gebruikt worden met de Google Nexus S bij de Amerikaanse provider Sprint.

“Maar ook na drie jaar zullen mobiele betalingen niet vervangen worden door NFC”, voorspelt Nayar.

Bedrijfsgeheimen

Ondanks de negatieve vooruitzichten investeert Paypal wel voorzichtig in NFC. Grote investeringen hoeven echter niet verwacht te worden. Dit terwijl andere bedrijven als Google en bijvoorbeeld diverse creditcardmaatschappijen, erg enthousiast zijn over NFC.

Dat Nayar kritiek uit op Wallet is weinig verrassend. Paypal en het moederbedrijf eBay klaagde Google direct na de lancering van Wallet aan vanwege het lekken van bedrijfsgeheimen. Twee voormalig medewerkers van Paypal zijn betrokken bij Wallet.