AMSTERDAM - De Amerikaanse website Timelines.com heeft een rechtszaak ingediend tegen Facebook vanwege de nieuwe functie Timeline.

Dat meldt website Techcrunch. Het bedrijf claimt dat de introductie van Facebooks nieuwe profielpagina het einde van Timelines.com zal betekenen.

Timelines.com is een website die mensen in staat stelt om persoonlijke of historische gebeurtenissen op te nemen en te delen door middel van onder meer foto’s en video’s. Op die manier kunnen gebruikers hun eigen tijdlijn creëren.

Handelsmerk

De website zegt dat als Facebook doorgaat met Timeline, het niet alleen het einde van Timelines.com zal betekenen, maar ook tot verwarring zal leiden omdat het geassocieerd zal worden met het sociale netwerk. Verder beweert Timelines.com dat Facebook inbreuk maakt op de handelsmerken Timelines.com en Timelines&design die in handen zijn van de website.

Facebookleven

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, maakte onlangs de nieuwe Timeline-functie bekend. Het is volgens de website een visualisatie van je Facebookleven. De Timeline integreert foto’s, statusupdates en andere belangrijke gebeurtenissen uit je leven op je profielpagina. Als gebruiker kun je ook zelf foto’s of informatie in je Timeline toevoegen.

Facebook heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.