RIJSWIJK - Door een recente update van de antivirussoftware van Microsoft werd de internetbrowser van Google, Chrome, korte tijd als een virus gezien.

Het programma werd geblokkeerd en in sommige gevallen van de computer gegooid. Dat heeft Microsoft vrijdag laten weten. De softwareproducent zei het probleem inmiddels te hebben verholpen met een nieuwe update.

De update, die consumenten en bedrijven via het antivirusprogramma kunnen downloaden, maakt alle veranderingen van de vorige ongedaan. Ongeveer drieduizend klanten hebben last gehad van het probleem, aldus een zegsvrouw van Microsoft.

In de update stonden nieuwe virusdefinities, waaronder eentje die een gevaar zag in Chrome. Getroffen klanten moeten Chrome opnieuw installeren.

Bankgegevens

De antivirussoftware dacht dat Chrome een virus was dat zich stiekem op computers nestelt om bankgegevens te ontfutselen van gebruikers.

De softwaregigant is niet de eerste die per ongeluk een valse virusdefinitie uitbrengt. Bedrijven als McAfee, Symantec en Trend Micro overkwam dit ook al.