AMSTERDAM - Een 17-jarige ict-student uit Hoogeveen is woensdag opgepakt voor het hacken van een website van gepensioneerde medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De jongen beweerde deel uit te maken van de Nederlandse tak van de internationaal opererende hackersgroep Anonymous, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Begin deze maand bleek dat de website van de Vereniging van Gepensioneerden KLPD was gehackt. De hacker dreigde op internet wekelijks namen, telefoonnummers, bankrekeningnummers en andere privacygevoelige gegevens te publiceren. Dinsdag verschenen de eerste 25 namen op internet.

Beslissen

De jongen is verhoord en aan het einde van de middag weer op vrije voeten gesteld. De officier van justitie moet nog beslissen wat er met hem moet gebeuren. Een laptop van de verdachte is in beslag genomen.

Anonymous kwam eerder in het nieuws, nadat de hackersgroep aanvallen uitvoerde op sites van onder meer Paypal, Visa en Mastercard aanviel, omdat die weigerden donaties aan Wikileaks uit te voeren.