AMSTERDAM – Het verkeer naar Google+ neemt fors toe nadat de zoekgigant het sociale netwerk vorige week voor iedereen beschikbaar heeft gemaakt

Reuters meldt dinsdagavond op basis van onderzoek van Experian Hitwise dat het aandeel van Google+ op de markt van sociale netwerken vorige week is gegroeid met 1269 procent. Het gaat hier om het aandeel wat betreft het aantal bezoekers, niet het aantal leden.

Volgens Hitwise trok Google+ in de week van 24 september 15 miljoen Amerikaanse bezoekers waarmee het in de top 10 van sociale netwerken terecht kwam. Facebook staat in de top 10 bovenaan met 1,8 miljard bezoekers.

Paul Allen, die eerder een methode ontwikkelde om het aantal gebruikers van Google+ te meten, meldde maandag bovendien dat het sociale network 50 miljoen leden heeft. Dit aantal is behaald in drie maanden tijd. Google+ werd 29 juni gelanceerd.

Groei

Lange tijd was het sociale netwerk alleen op uitnodiging beschikbaar en zelfs de uitnodigingen werden door de grote belangstelling tijdelijk geblokkeerd. Sinds vorige week is de dienst voor iedereen beschikbaar.

Google+ groeit veel sneller dan andere sociale netwerken aan het begin deden. De vraag blijft echter of Google de groei kan vasthouden en de leden het sociale netwerk blijven gebruiken. De grootste kritiek is dat de dienst te laat komt en er dus al veel andere aanbieders zijn die leden aan zich gebonden hebben.

Ook biedt Facebook inmiddels de meeste functionaliteiten waarmee Google+ zich onderscheidde ook aan.