AMSTERDAM – Mozilla heeft Firefox 7 gelanceerd. De nieuwste versie van de browser zorgt er vooral voor dat internetten nog sneller gaat.

Dat blijkt uit een blog van Mozilla waarin het bedrijf achter Firefox de details uitlegt.

Door nieuwe diensten voor ontwikkelaars kunnen snellere websites en applicaties worden gemaakt. Volgens Mozilla zullen gebruikers dit direct merken bij het openen van tabbladen, het klikken op functies in een menu en op websites zelf.

Geheugen

De gebruiker kan sneller internetten omdat Firefox 7 het geheugen op een efficiëntere manier regelt. Zware gebruikers zullen hier vooral profijt van hebben als veel verschillende tabbladen open staan tijdens lange sessies.

Ook de snelheid van HTML5-animaties en -games is flink bijgesteld. Wat betreft het uiterlijk van de browser is er eigenlijk niets veranderd. Dat was overigens ook niet de verwachting.

Mozilla heeft eerder dit jaar aangegeven de update-cyclus te versnellen waardoor er vaker nieuwe versies van Firefox uitkomen, maar de veranderingen dus kleiner zijn. Bij Firefox 7 gaat het dus vooral om snelheid. Firefox 7 werd medio augustus gelanceerd.

Android

Met de lancering van Firefox 7 is de browser direct ook beschikbaar voor het mobiele besturingssysteem Android. De browser voor de desktop is verkrijgbaar via de homepage van Mozilla.