AMSTERDAM – Youtube voert gesprekken over het aanbieden van voorgeprogrammeerde kanalen meer vergelijkbaar met de zenders die mensen via hun televisie bekijken.

Dat melden bronnen betrokken bij de gesprekken aan the Wall Street Journal.

Op dit moment zouden de contracten worden afgerond om meer dan een dozijn kanalen vast te leggen. Deze kanalen zouden voorgeprogrammeerde content uitzenden rond brede thema’s als sport en mode.

Als alles doorgaat zou Youtube daarmee een grotere concurrent worden van de gebruikelijke tv-zenders. Bovendien kan de dienst gebruikt worden om een succes te maken van Google TV, een settopbox waarmee gebruikers internet kunnen raadplegen op hun televisietoestel.

Films

In mei maakte Youtube nog bekend het aanbod huurfilms op de website uit te breiden. Voorheen waren het vooral festivalfilms die vertoond werden, maar sinds mei zijn ook de nieuwste Hollywoodfilms en -klassieker beschikbaar. Voorlopig werkt de dienst alleen in de Verenigde Staten.

Wanneer de nieuwe dienst met voorgeprogrammeerde kanalen gelanceerd wordt, konden de bronnen niet zeggen. Wel is duidelijk dat Youtube in de afsluitende fase zit wat betreft het sluiten van contracten.