AMSTERDAM – De website Geertwilders.nl is gekaapt door een Turkse hacker. Op het webadres is een foto van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan te zien met daarboven de naam van hacker 'SEPTEMB0X'.

Hij of zij noemt zichzelf een 'TURKISH MUSLIM HACKER'.

Wilders maakte vrijdag zelf melding van het kapen van zijn site, maar onbekend is nog of en welke actie hij onderneemt tegen het hacken. De pagina is inmiddels offline gehaald.

De PVV'er kwam donderdag tijdens de algemene beschouwingen in botsing met premier Mark Rutte. Inzet was het gebruik van het gezegde 'de aap komt uit de mouw'.

Een PVV-Kamerlid had dit gezegde eerder gebruikt in relatie tot de Turkse premier in de variant: 'De islamitische aap komt uit de mouw en hij heet Erdogan'. Rutte nam afstand van deze uitspraak, waarna de twee politici elkaar toeschreeuwden: ''Doe eens normaal, man!''.

Korantekst

De hacker refereert in zijn tekst ook aan apen. Hij schrijft in het Engels: ''You may have Apes, We came from the soil!'' Dezelfde tekst staat ook in het Turks op de site, de vertaling daarvan komt neer op: ''Het kan zijn dat jullie zijn voortgekomen uit apen, maar wij vanuit de aarde.''

Verder staat er een Korantekst op de internetpagina, die verwijst naar de schepping van de mensheid. Tevens stelt de hacker: Turken en moslims, we zijn een samenleving. 

x

Een screenshot van de gehackte site voordat deze offline werd gehaald

Websites van Wilders worden al jaren gehackt. Regelmatig door moslimgerelateerde partijen vanwege controversiële uitspraken. Ook werd de pagina jaren geleden gehackt na de Deense cartoonaffaire.