AMSTERDAM – Volgens bronnen bij fabrikanten is er een kans dat Hewlett-Packard (HP) de PC-afdeling toch niet gaat afstoten. De nieuwe CEO Meg Whitman ontkent echter dat er iets gaat veranderen.

Donderdagavond werd bekend dat Leo Apotheker als CEO van HP ontslagen werd. Zijn vervanger is ex-eBay topvrouw Meg Whitman.

HP kwam de laatste weken in het nieuws nadat het bedrijf bekendmaakte de PC-afdeling te willen afstoten. HP is momenteel de grootste computerfabrikant ter wereld als gekeken wordt naar verkoopcijfers.

Bronnen bij fabrikanten van onderdelen van laptops stellen tegenover Digitimes dat de kans groot is dat de PC-afdeling toch behouden blijft. Dit zou een nadrukkelijke wens zijn van fabrikanten als Quanta Computer, Inventec en Foxconn Electronics.

Strategie

Whitman stelt echter: "Mijn aanstelling heeft geen verandering in de strategie als gevolg. We staan nog steeds achter de acties die we 18 augustus hebben aangekondigd."

HP wil het softwarebedrijf Autonomy overnemen voor ruim 10 miljard dollar. Om dat geld bij elkaar te krijgen zou de PC-afdeling verkocht moeten worden. Bovendien is HP gestopt met de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem WebOS.