AMSTERDAM - Toen Mike Rowe een domeinnaam moest bedenken voor zijn website-ontwerpbureautje, zette hij 'soft' achter zijn eigen naam: www.mikerowesoft.com. Geinig, dacht de 17-jarige Canadese student. Maar Microsoft denkt er anders over.

Drie maanden nadat Rowe zijn nieuwe bedrijfsnaam had laten registreren, ontving hij een brief van de advocaten van de softwaregigant waarin hem werd meegedeeld dat hij inbreuk maakte op het copyright van Microsoft en hij werd gesommeerd de domeinnaam aan de softwaregigant over te dragen.

Rowe zegt dat hij nooit had gedacht dat Microsoft zijn dure advocaten op iemand van 17 jaar af zou sturen. Uitgedaagd door hun brief schreef hij terug dat hij wel enige compensatie verlangde. Hij had niets verwacht, zegt hij, maar toen de advocaten hem tien dollar boden, vond hij dat nogal beledigend en eiste hij 10.000 dollar. Donderdag ontving hij van de advocaten een brief van 25 pagina's waarin hij wordt beschuldigd van overvragen.

"Het is niet hun naam, het is mijn naam," zegt Rowe. Zijn familie en vrienden steunen hem, zegt hij, en een advocaat heeft aangeboden hem gratis bij te staan in het conflict. Rowe zegt het voornamelijk amusant te vinden dat Microsoft zoveel drukte maakt.

Een woordvoerder van Microsoft laat weten in goed vertrouwen met Rowe te hebben gecorrespondeerd om een wederzijds bevredigende oplossing te vinden en nog steeds te hopen dat die kan worden bereikt.