AMSTERDAM - Voor de vierde keer in korte tijd is iemand in Rotterdam het slachtoffer geworden van oplichting met een partij mobiele telefoons. Het slachtoffer, een 19-jarige Duitser, werd voor 1900 euro gedupeerd. Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond maandag laten weten.

De man had via internet een afspraak gemaakt om in Rotterdam een partij mobiele telefoons te kopen. Eenmaal op de afspraak betaalde de Duitser het geld aan de verdachte, die zei dat hij de gsm's ging halen. Hij kwam echter niet meer terug. De gedupeerde heeft vervolgens de politie ingelicht.

Afgelopen woensdag werden twee Oostenrijkers op vergelijkbare wijze getild. Zij werden na betaling van 18 duizend euro in een auto achtergelaten, die als onderpand diende. De 'handelaren' kwamen echter niet terug en de auto bleek gestolen.

Een week eerder werd tot tweemaal toe op dezelfde dag een aantal Duitsers voor in totaal 9300 euro opgelicht. Ook zij hadden een afspraak via internet gemaakt. Ondanks dat de werkwijze in alle gevallen sterk overeenkomt, is het volgens de politie niet duidelijk of dit het werk van een en dezelfde bende is.