Weblog.nl na vier weken weer online

AMSTERDAM – Weblog.nl, voorheen Web-log.nl, is na bijna vier weken weer online. Door migratieproblemen waren bijna 400.000 weblogs weken niet beschikbaar.

Dinsdagmiddag maakte de website bekend dat vrijwel alle weblogs weer live staan. “Enkele weblogs, 13.695 om precies te zijn, geven nog problemen en staan dus nog niet live”, aldus het team achter de site.

Bij de overgang van de software van Typepad naar de software van Wordpress ging iets mis. Typepad leverde een databestand aan met 5 procent corrupte gegevens. Deze moesten handmatig gecontroleerd worden en dat duurde een stuk langer dan de 48 uur die voor de migratie ingepland waren.

E-mail

Inmiddels heeft een deel van de gebruikers een e-mail gekregen dat zij weer kunnen inloggen. “Er staat nog een groot aantal mail klaar om verzonden te worden. Het verzenden hebben we opzettelijk stopgezet om de database minder te belasten.” Woensdag worden nieuwe mails verzonden.

Na de eerste inlog zullen gebruikers hun eigen blog eerst moeten aanpassen omdat de standaard opmaak veranderd is. Ook is bij een aantal weblogs het archief nog niet direct beschikbaar en ontbreekt sowieso vaak de media (foto’s en video).

Opmaak aanpassen

Deze problemen worden op termijn opgelost, de prioriteit lag nu echter bij het online krijgen van de weblogs zelf. Het team liet eerder weten dat de vereiste aanpassingen na de eerste inlog voor iedereen gemakkelijk in enkele minuten uit te voeren zijn.

Op een speciale pagina legt Weblog.nl uitgebreid uit hoe de nieuwe opmaak aan te passen is naar de smaak van de gebruikers. De homepage heeft momenteel nog last van wat bugs met betrekking tot de opmaak. Zo wordt de pagina getoond in Times New Roman.

Sanoma Media, uitgever van Weblog.nl en tevens moederbedrijf van NU.nl, laat weten dat dit zeker nog aangepast gaat worden, maar dat de grote bugs voorrang hebben gekregen.

Lees meer over:
Tip de redactie