AMSTERDAM – Google gaat de betaaldienst Wallet langzaam uitrollen in de Verenigde Staten. Met Google Wallet kunnen gebruikers betalingen uitvoeren met een smartphone.

Google heeft de applicatie van Wallet beschikbaar gemaakt voor de Amerikaanse provider Sprint. Voorlopig kan alleen het toestel Nexus S 4G gebruikmaken van de betaaldienst.

Ook maakte de zoekgigant maandagavond (Nederlandse tijd) bekend dat meer creditcardmaatschappijen betalingen via Google Wallet gaan uitvoeren. Naast Citi Mastercard is Wallet ook te gebruiken met Visa, Discover en American Express.

NFC

De betaaldienst maakt gebruik van Near Field Communication (NFC) waarmee communicatie via chips draadloos wordt uitgevoerd. Een vorm van NFC is ook verwerkt in de ov-chipkaart. In de Nexus S 4G is een chip ingebouwd die kan communiceren met betaalapparaten bij Amerikaanse winkels.

Voorheen was de dienst alleen beschikbaar voor medewerkers van Google en bedrijven die meewerken aan Wallet. Nu kan een beperkt aantal Amerikanen dus ook gebruik gaan maken van de dienst.

Wanneer en of de dienst naar Europa of Nederland komt is niet bekend.