AMSTERDAM – Steve Ballmer, de CEO van Microsoft, stelt dat het hele bedrijf een verandering doormaakt met Windows 8, Windows Phone en meer clouddiensten.

Dat blijkt uit uitspraken waar verschillende Amerikaanse media over berichten.

Eerder deze week werd Windows 8 getoond, een radicaal aangepaste versie van het vertrouwde besturingssysteem. De nieuwe versie is vooral gericht op tablets.

Windows

Ballmer stelt dat niet alleen Windows opnieuw is uitgevonden, maar ook heel Microsoft een verandering ondergaat door onder meer de nieuwe Windowsversie. Volgens de topman verschuift Microsoft naar een internetbedrijf met clouddiensten en nieuwe hardware.

Wel benadrukt Ballmer dat Windows het hart van het bedrijf blijft. “Windows is de basis. Mensen vragen zich af of dat een goed idee is, maar ik vind het zelfs een bijzonder goed idee.”

Windows Phone

Met Windows Phone, het mobiele besturingssysteem, probeert Microsoft een slag te slaan op een nieuwe markt. Ballmer erkent dat het systeem nog niet is waar het zou moeten zijn. De verkoopcijfers - en dus ook het marktaandeel - vallen nog tegen.

Volgens de topman van Microsoft geeft de feedback van de mensen die wel Windows Phone-apparaten hebben aangeschaft echter hoop. “Ik zeg niet dat ik blij ben met waar we zijn, maar ik ben erg optimistisch over de toekomst en waar we kunnen komen.”