AMSTERDAM - Een nieuwe website moet ouders, docenten en andere opvoeders uit de brand helpen die met radicaliserende jongeren te maken hebben.

De naam ervan is omgaanmetidealen.nl en hij gaat vrijdag de lucht in. De internetpagina is een initiatief van Forum, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken.

De site moet hulp bieden bij radicalisering van allerlei soorten jongeren. Daarbij valt te denken aan moslimjongeren of extreem rechtse jongeren.

Opvoeders kunnen op de site onder meer vragen stellen aan professionals.

Radicalisering

De site biedt hulp bij radicalisering van allerlei soorten jongeren. Daarbij valt te denken aan moslimjongeren of extreem rechtse jongens en meisjes.

De website bevat tips en informatie voor opvoeders van radicaliserende jeugd. Ook staan er waargebeurde verhalen op, die ouders of docenten een idee geven hoe ze radicalisering kunnen herkennen en wat ze eraan kunnen doen.

Vragen en training

Opvoeders kunnen via de site ook vragen stellen aan professionals. Zo nodig kunnen ze zelfs een speciale training krijgen. Tenslotte is er een discussieforum, waar bezoekers ervaringen kunnen uitwisselen.

Om de website onder de aandacht te brengen, komt er een campagne die is gericht op scholen, jeugdzorg en centra voor jeugd en gezin. Er komen posters te hangen en er is ook een speciale brochure.