AMSTERDAM – Hewlett-Packard (HP) heeft de deadline voor de overname van het Britse softwarebedrijf Autonomy uitgesteld naar 3 oktober.

Het bedrijf besloot de deadline te verzetten omdat slechts 41,6 procent van de aandeelhouders hun goedkeuring aan de overname heeft gegeven voor de eerste deadline.

Medio augustus maakte HP bekend Autonomy voor ruim 11 miljard dollar te willen overnemen. Daarmee zou het bedrijf zich vooral gaan richten op bijvoorbeeld cloud computing en de zakelijke markt.

Om de overname te realiseren onderzoekt HP de mogelijkheden om de PC-afdeling af te stoten. HP is wat betreft verkoop de grootste PC-fabrikant wereldwijd.

Reden onbekend

Waarom veel aandeelhouders nog niet of negatief gestemd hebben over de overname is niet bekend. Het gaat zowel om aandeelhouders van HP als van Autonomy. Een analist laat aan Reuters weten dat hij geen problemen verwacht bij investeerders van het Britse softwarebedrijf.

Een andere anlist stelt echter dat het mogelijk is dat veel aandeelhouders wilden wachten om te kijken of er meer bieders zouden zijn.