AMSTERDAM – Web-log.nl zal niet zoals eerder gemeld de bijna 400.000 weblogs nog deze week live zetten. Het blogplatform kampt al ruim twee weken met migratieproblemen waardoor alle weblogs offline zijn.

Sanoma Media, de uitgever van Web-log.nl en tevens moederbedrijf van NU.nl, bevestigt vrijdag dat de weblogs nog offline zijn. Maandag liet de productmanager van Web-log nog weten dat alles voor het eind van de week beschikbaar zou zijn.

De pagina’s gingen ruim twee weken geleden offline om het blogplatform te migreren naar nieuwe software. Dit nadat Typepad het contract met Web-log vorig jaar stopzette. De nieuwe website Weblog.nl zal werken met Wordpress.

Update

Omdat data door Typepad verkeerd werd aangeleverd liep de migratie vertraging op. Eigenlijk zou het proces maximaal 48 uur duren. Vrijdag werd bekend dat Weblog.nl ook deze week nog niet live zal gaan.

De gebruikers hebben om 16.00 uur een update gekregen over de gang van zaken. Een prognose kan Sanoma echter niet geven.

Corrupte data

“We zijn aan het controleren of alle data klopt en we willen voorkomen dat we onder druk geforceerd gaan publiceren. Hoe lang het gaat duren is niet bekend”, aldus een woordvoerder van Sanoma.

Omdat het hoofdbestand met data van Typepad 5 procent corrupte data bevatte moest handmatig gecontroleerd worden of de data wel met de blog klopte omdat er niet automatisch een koppeling plaatsvond.

Grote data

Bovendien moeten foto’s en video’s per blog worden opgehaald en worden toegevoegd aan de gegevens van een gebruiker. Dit betreft grote data en dat duurt lang om in te laden, zo blijkt uit de mail naar de bloggers.

Ook de migratie van het Typepad-formaat naar het Wordpress-formaat duurt langer dan verwacht. De conversie bevat zo veel data dat de import langzamer gaat dan in de testfase. De servercapaciteit is daarom verdubbeld, maar moet dan alsnog gecontroleerd worden vanwege de eerder aangeleverde corrupte data.