AMSTERDAM – Een Australische rechter heeft Apple gevraagd om verkoopcijfers van de iPad in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk bekend te maken. Dit als bewijs in een rechtszaak rond de Galaxy Tab in Australië.

De rechter heeft besloten de verkoopcijfers niet te eisen, daar had Samsung om gevraagd. Wel stelt de rechter dat het openbaren van de verkoopcijfers zou helpen bij het oordeel, meldt Bloomberg dinsdag.

In Australië heeft Apple een rechtszaak aangespannen tegen Samsung om de Galaxy Tab te verbieden. Het toestel zou te veel lijken op de iPad en bovendien inbreuk maken op patenten. In Nederland werd eerder besloten dat de Galaxy Tab niet te veel op de iPad lijkt.

Verkoop beïnvloed

Eén van de opmerkingen van Apple in de rechtszaal in Australië was dat een apparaat dat te veel op de iPad lijkt de verkoop van de tabletcomputer beïnvloedt. De rechter stelt dat het verstrekken van deze cijfers zou helpen de opmerking te controleren.

“Mensen willen Androidproducten en dus kopen ze die”, aldus de advocaat van Samsung. “Dat heeft niets te maken met het beïnvloeden van de verkoop van Appleproducten.” Volgens de advocaat van Apple is het echter vanzelfsprekend dat een product met ‘opvallende gelijkenissen’ gevolgen heeft voor de verkoop.

De zaak zal later deze maand voor de rechtbank in Sydney behandeld worden.

Lees alles over de mondiale strijd tussen Apple en Samsung