DEN HAAG - Systemen waarmee ondernemers direct of via een tussenpersoon aangifte doen, kunnen gewoon blijven functioneren ondanks het opzeggen van het vertrouwen in de certificaten van Diginotar.

Er zijn voldoende aanvullende waarborgen voor een veilige aangifte, zo laat het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag weten.

Naar aanleiding van de kwestie met de Diginotar-beveiligingscertificaten is er overleg geweest tussen de Belastingdienst, het ministerie van Financiën, VNO-NCW, MKB-Nederland, ICTÓffice en diverse softwareleveranciers en belastingconsulenten.

Potentiële gevolgen

"Bij het beheersen van de gevolgen van de problematiek met betrekking tot Diginotar analyseert de overheid samen met het bedrijfsleven per sector potentiële gevolgen", aldus het ministerie. "Zodra de gevolgen per sector bekend zijn worden deze gepubliceerd door de overheid en het bedrijfsleven."

Voorlopig zijn de systemen dus gewoon te gebruiken. "Als zich onverhoopt toch vertragingen voordoen, dan zal de Belastingdienst hier coulant mee omgaan", belooft het ministerie.

Lees alles over de hack bij Diginotar

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive