Google gaat verder met de grote opruiming zoals eerder aangekondigd werd door CEO Larry Page tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Het internetbedrijf stopt de komende maanden met meerdere producten. In de aankondiging noemt Google’s vice-president Alan Eustace het een “herfst lente-schoonmaak”.

Aardvark

Onder de diensten die opgeheven worden is de sociale zoekmachine Aardvark. Aardvark werd afgelopen jaar door Google overgenomen voor een bedrag van 50 miljoen dollar. De zoekmachine werd een onderdeel van Google Labs.

Google zegt dat het zich wel zich wel bezig blijft houden met het ontwikkelen van sociale zoektechnologie, die gebruikers in staat stelt om netwerken te gebruiken om online vragen te beantwoorden.

Efficiënter

Eustace meldt verder dat Google ook stopt met negen andere diensten waaronder Desktop, Fast Flip en Sidewiki.
“Door onze middelen efficiënter te gebruiken, kunnen we ons richten op het bouwen van producten die de wereld veranderen en een prachtige gebruikerservaring hebben”, aldus de vice-president.

Page

Sinds Larry Page in april weer aan het roer van Google staat, zijn er veel veranderingen geweest. In juni maakte het internetbedrijf al bekend dat de diensten Google Health, Google Labs en Google Powermeter opgeheven worden.