AMSTERDAM – Voormalig CEO en huidig topman van Google Eric Schmidt heeft Steve Jobs, voormalig CEO van Apple, opgehemeld in een toespraak.

“Jobs is de beste CEO van de afgelopen vijftig en misschien zelfs honderd jaar. Hij heeft Apple niet één, maar twee keer opgebouwd”, aldus Schmidt. Steve Jobs legde vorige week zijn taak als CEO neer vanwege langdurig ziekteverlof.

Jobs startte Apple in 1976 vanuit zijn garage. Na een succesvolle periode werd hij in 1985 aan de kant gezet. In 1997 balanceerde het bedrijf op de rand van de afgrond. Jobs werd als verlosser teruggehaald en zette het bedrijf weer op de rails.

Vergelijking Ballmer

Voormalig CEO van Google Schmidt prijst Jobs om zijn prestaties en stelt blij te zijn dat hij zelf ooit deel uitmaakte van het bedrijf. Op de vraag welke verschillen er tussen de ‘Steves’ (Steve Jobs en Steve Ballmer van Microsoft) zijn, antwoordde Schmidt: “Er is een verschil in kundigheid.”

Toekomstige grootheden zullen volgens Schmidt vooral opstaan op het gebied van mobiel en sociaal. “De grenzen van de PC als platform zijn voor nu wel bereikt, de toekomst zal eerst mobiel zijn.”

Overname Motorola

In zijn toespraak behandelde Schmidt ook de overname van Motorola. Google zou de aankoop gedaan hebben vanwege de vele patenten waarmee de zoekgigant het besturingssysteem Android in rechtszaken kan verdedigen.

De topman van Google stelt echter dat het bedrijf ook zeer geïnteresseerd is in de hardware van Motorola. “We zijn erg enthousiast over de producten van Motorola, het merk en de ontwikkelaars die er werken.”