AMSTERDAM – Hyves stapt eind september over naar een HTML5-versie van de website. De nieuwe pagina is voor alle mobiele platformen beschikbaar en zorgt dat Hyves sneller nieuwe functies kan lanceren.

Dat schrijft Emerce donderdag op basis van een gesprek met technisch directeur David Vismans.

HTML5 is een nieuwe internetstandaard die in principe hetzelfde kan als bijvoorbeeld Flash. Websites die hiermee opgebouwd worden, kunnen vergelijkbare functionaliteiten krijgen als de applicaties die we nu kennen voor mobiele platformen.

Nieuwe functies

Hyves stapt in HTML5 omdat het niet wil focussen op de verschillende updates voor iOS, Android en Blackberry OS. Nieuwe functionaliteiten moeten het belangrijkste worden en dat kan met één algemene website. Bovendien kan de site dan sneller geüpdatet worden.

“Alles hoeft nu maar één keer ontwikkeld te worden voor alle verschillende platformen”, legt Vismans uit. "Met HTML5 kunnen we dus heel snel nieuwe functionaliteiten over alle platformen uitrollen. We hoeven immers maar één keer te bouwen.”

Apps

Volgens de technisch directeur betekent dit niet helemaal het einde van de applicaties. “De HTML5-site is nog niet zo uitgebreid als de iPhone-app wat betreft functionaliteiten, dus we gaan deze voorlopig nog niet omzetten.”