AMSTERDAM – Er is hackersgroep opgedoken die zichzelf Hollywood Leaks noemt. Het hoofddoel van de groep is het openbaar maken van informatie rond beroemdheden. Hollywood Leaks stelt onderdeel te zijn van de beweging Anonymous.

Het Twitteraccount van de groep is inmiddels zo’n twee weken actief en de groep heeft een aantal telefoonnummers van bekende acteurs en zangers openbaargemaakt. Ook is het script van Rock of Ages, een musicalfilm van Tom Cruise, buitgemaakt en online gezet.

Hollywood Leaks stelt het script te hebben gevonden in de inbox van één van de acteurs. De tekst zou via de mail verzonden zijn.

De telefoonnummers van onder meer Chris Judd, danser en ex-man van Jennifer Lopez, Miley Cirus en N’Sync-zanger Joey Fatone zijn ook openbaar gemaakt. De Amerikaanse website Gawker controleerde het telefoonnummer van Fatone en kreeg zijn voicemail.

Anonymous

Anonymous is al enige tijd actief en vooral bekend vanwege DDoS-aanvallen op websites van de overheden van Tunesië en Egypte, ook verdedigde het stellig het gedachtegoed van Wikileaks en viel het daarom onder meer Visa en PayPal aan nadat betalingen niet meer werden doorgegeven.

Inmiddels zijn ook tal van andere instellingen en bedrijven aangevallen en gehackt. De eerste arrestaties zijn in de VS, Engeland en Nederland al verricht.