AMSTERDAM - De moord op conrector Hans van Wieren in Den Haag zorgt voor de nodige discussie op internet. Drie grote weblogs Retecool.com, Volkomenkut.com en GeenStijl.nl besloten vandaag op zwart te gaan. Op forums en andere jongerensites, barstten gister al discussies los rond dit onderwerp.

Naast de foto geven Volkomenkut.com, Retecool.com en GeenStijl.nl ook een verklaring. "Daar de drie grootste Nederlandse weblogs veel jongeren trekken, hebben zij besloten een dag lang op zwart te gaan, als signaal dat het zo niet langer kan. Ruzie los je op door met elkaar in discussie te gaan, niet door geweld."

Scholieren.com

Op de forumsectie van scholieren.com ventileren jongeren hun mening en ze vragen zich af of deze tragedie te voorkomen was door gebruik van detectiepoortjes, camera’s of het reïntegreren van tuchtscholen. Of moeten jongeren simpel weg meer discipline bijgebracht worden?

Fok

Fok.nl, een jongerengemeenschap met bijna honderdduizend geregistreerde gebruikers, geeft jongeren ook de gelegenheid te reageren op dit tragische nieuws. Fok kreeg gisteren en vandaag 850 reacties te verwerken nadat het een uur na het schietincident hier melding van maakte.

Condoleance.nl

Op condoleance.nl werd gister een register geopend voor Hans van Wieren. Veel mensen maken dankbaar gebruik van deze site en uiten hun medeleven voor de nabestaanden.