AMSTERDAM - Facebook gaat de privacyinstellingen vernieuwen, waarbij het makkelijker moet worden voor gebruikers om aan te geven wie bepaalde content mag inzien.

Ook kan iemand die getagd wordt in andermans foto voortaan eerst toestemming daarvoor geven alvorens de foto voor anderen inzichtelijk is. Daarnaast wordt het mogelijk om bij statusupdates de locatie meteen aan te geven.

Deze vernieuwde instellingen zullen de komende dagen geïntegreerd worden, zo is te lezen op de blog van Facebook.

Bij het plaatsen van content zoals foto’s, muziek, of zelfs je geboorteplaats, is er een drop-down menu beschikbaar. Daarop is aan te geven wie de desbetreffende informatie mag inzien. Tot op heden moest dit via een aparte privacyinstellingen-pagina gebeuren.

Achteraf wijzigen

Ook kan je achteraf wijzigen wie de contect mag inzien, als je bijvoorbeeld liever had dat slechts een beperkte vriendenkring een foto mag bekijken in plaats van iedereen.

Het goedkeuren van een tag van een gebruiker in andermans foto kan worden ingesteld in de privacyinstellingen. Vervolgens kunnen getagde foto’s door middel van twee knopjes afgewezen of goedgekeurd worden.