De oprichter van Twitpic heeft, op hetzelfde moment dat Twitter de samenwerking met de fotodienst beëindigt, een nieuwe website gelanceerd.

Noah Everett komt met Heello, een sociaal network dat bijna helemaal op Twitter lijkt. De lancering van Heello wordt dan ook wel een wraakactie van Everett genoemd. Twitter kondigde een paar maanden geleden aan dat het met een eigen fotodienst komt en daardoor de samenwerking met onder andere Twitpic vervalt.

Toeval

Everett zegt dat hij vooraf niet geinformeerd is door Twitter en is daar boos over. "Als Twitter zonder voorafgaande kennisgeving met ontwikkelaars kan concurreren, waarom kunnen wij dat dan niet?”, zei hij tegen website Venturebeat. De Twitpic-oprichter zegt wel dat de lancering van Heello en Twitters eigen fotodienst puur toeval en “ironisch” is.

Ping

Heello lijkt veel op een uitgeklede versie van Twitter. Een bericht heet een ‘ping’ en een retweet een ‘echo’. Het volgen van gebruikers noemt het netwerk 'luisteren'. Ook is het mogelijk om andere gebruikers te noemen door een @-teken voor hun namen te zetten.

De website zal binnenkort ook video-ondersteuning krijgen, meldt Everett. Er is al wel een groot verschil met Twitter, want Heello heeft een berichtenstroom die automatisch update, waardoor oude ‘pings’ naar beneden zakken.