AMSTERDAM - Hackers hebben de website van de Chinese beurs in Hong Kong aangevallen, waardoor de handel van een aantal aandelen tijdelijk moest worden stilgelegd.

De getroffen bedrijven, waaronder HSBC, Cathay Pacific Airways en de Hong Kong Exchanges & Clearing, hadden allemaal gevoelige financiële informatie via de website bekendgemaakt.

Volgens beursdirecteur Charlies Li gaat het om “een kwaadaardige aanval door externe hackers”. Hij benadrukte dat de hack alleen invloed heeft gehad op de website en dat de systemen die betrokken zijn bij de handel niet zijn getroffen. Ook zou er geen klantinformatie zijn gelekt.

Onderzoek

Het is niet duidelijk wat het doel van de hackers was. De politie onderzoekt de zaak, aldus Li. Inmiddels wordt er weer normaal op de Chinese beurs gehandeld.

Beurzen

Het is niet de eerste keer dat er een beurs te maken geeft gehad met hackers. Vorige week werd de website van de beurs in Zimbabwe aangevallen en in februari werd bekend dat er op een van de kanalen van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq malware was gevonden die door hackers was geïnstalleerd