AMSTERDAM - Hackerscollectief Anonymous heeft maandag een website van de Syrische overheid gekraakt.

De leden van Anonymous zouden met hun actie de opstanden tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad willen steunen. Dat meldt BNO News.

De site van het Syrische ministerie van Defensie ging maandagochtend vroeg online en op de pagina was vervolgens een afbeelding te zien van de nationale vlag uit 1932, met daarin het logo van Anonymous.

Steun

Ook hebben de hackers een boodschap achtergelaten op de site waarin steun wordt betuigd aan de volksopstand in het Arabische land.

“Aan het Syrische volk: de wereld is net als jullie tegen het monsterlijke regime van Bashar al-Assad. Weet dat jullie de tijd en de historie mee hebben – tirannen gebruiken geweld omdat dat alles is dat ze hebben. Hoe gewelddadiger ze zijn, hoe kwetsbaarder ze worden.”

Enkele uren na het hacken was de site van het ministerie helemaal onbereikbaar.

Egypte en Tunesië

Anonymous was aan het begin van de opstand in het Midden-Oosten al verantwoordelijk voor aanvallen op websites van de Tunesische en Egyptische overheid. Die aanvallen waren toen vooral een reactie op het lamleggen van het internet om de protesten tegen te gaan.

Alles over de onrust in Syrië en het Midden-Oosten