AMSTERDAM – Door een lek in de website van het Belgische entertainmentbedrijf Studio 100 was het mogelijk persoonlijke gegevens van bekende Nederlanders en Belgen te achterhalen.

Dat meldt Webwereld, dat zegt een lijst te hebben gezien met daarop de namen van veel bekende persoonlijkheden. Zo staan er artiesten op als Kristel Verbeke van K3 en Joop van den Ende. Ook oud-premiers van Vlaanderen, directeuren en journalisten staan op de lijst.

Het lek is ontdekt door ethisch hacker 'Pompiedompiedom', die benadrukt dat iedereen met interesse in beveiliging het lek had kunnen ontdekken. De zwakheid betreft een SQL-injection, een veel voorkomende fout die door hackers vaak wordt misbruikt.

Kabouter Plop

Het bedrijf achter de website Studio100, onder andere bekend van kabouter Plop, K3, Huis van Anubis, Samson en Gert, Piet Piraat, Mega Mindy en Bumba, reageert rustig op het lek.

“Wij hebben uw mail goed ontvangen, waarvoor dank, en hebben hier nota van genomen. We zullen dit zeker grondig onderzoeken, en indien nodig, uiteraard alle acties ondernemen die wij nodig achten”, stelt zegsman Leen Blijweert tegenover Webwereld.