ROTTERDAM - De Rotterdamse politie begint maandag in navolging van de collega's in Amsterdam met een sms-bombardement voor gestolen mobiele telefoons. Door een enorme hoeveelheid sms-berichten naar een gestolen mobieltje te zenden, wordt dit zo goed als onbruikbaar.

Het succesvolle Amsterdamse initiatief krijgt een landelijk vervolg maar daar zegt de polite in Rotterdam niet op te willen wachten omdat het aantal straatroven de laatste tijd sterk is gestegen. Daarbij worden per jaar in Rotterdam negenhonderd mobieltjes buitgemaakt. Uit huizen en auto's verdwijnen jaarlijks nog eens honderden mobiele telefoons.

In Amsterdam leidden de bombardementen met sms-berichten, die de nieuwe gebruiker erop wijzen dat de telefoon is gestolen, tot een halvering van het aantal straatroven. Voor invoering van de proef was het de dieven in driekwart van de gevallen van straatroof te doen om mobieltjes, daarna was dat nog 40 procent.

De Rotterdamse proef met het sms-bombardement duurt een half jaar. Wanneer de methode landelijke navolging krijgt is nog niet bekend.

/NETRotterdamse politie wil ook sms-bombardement