AMSTERDAM - Telecomketen Belcompany is gestopt met het aanbieden van abonnementen van T-Mobile. Belcompany is onlangs overgenomen door Vodafone.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bepaalde dat Belcompany moet stoppen met het aanbieden van abonnementen van concurrenten van Vodafone. Het schrappen van de abonnementen is echter pas vanaf 1 januari 2012 verplicht.

Waarom de abonnementen van T-Mobile nu al niet meer beschikbaar zijn is niet bekend. Een woordvoerder van Vodafone stelt dat providers zelf mogen bepalen wanneer zij willen stoppen met het aanbieden van hun abonnementen bij Belcompany.

T-Mobile kon niet direct bevestigen dat het contract was opgezegd en zoekt de situatie momenteel uit. Abonnementen van bijvoorbeeld KPN worden op de website nog wel aangeboden.

Besluit NMa

Vodafone mag bovendien vanaf 1 januari 2012 zijn eigen abonnementen niet aanbieden via de winkels van KPN en T-Mobile. De NMa stelt deze voorwaarden om te voorkomen dat Vodafone, KPN en T-Mobile via hun winkels de mogelijkheid krijgen hun commerciële beleid op elkaar af te stemmen.

''Uiteindelijk wordt de consument daarvan de dupe omdat hij te veel zal betalen'', zei bestuurslid Henk Don van de NMa eerder deze maand. ''Er vindt dan immers minder concurrentie plaats en dat willen wij via deze voorwaarden voorkomen.''