ROTTERDAM - KPN is in het betalingsconflict met internetbedrijf Inovara in het gelijk gesteld door de president van de rechtbank in Rotterdam. Inovara eiste via de rechter geld terug dat het bedrijf teveel betaald zou hebben aan KPN voor adsl-lijnen (snel internet).

"Maar de rechter heeft besloten dat KPN in zijn recht stond de teruggave van de door Inovara verstrekte bankgaranties te weigeren", maakte KPN donderdag bekend. Naast het geding dreigde Inovara de top van KPN vorige week ook al met een claim van 200 miljoen euro.

De Rotterdamse ict-dienstverlener verzorgt voor bedrijven aansluitingen op het internet en moet hiervoor ruimte inkopen in de wijkcentrales van KPN. Het bedrijf maakte vorig jaar uiteindelijk niet gebruik van alle bestelde ruimte en wilde daarom maar een deel van de rekening betalen.

KPN houdt echter vast aan de oorspronkelijke rekening. Volgens het telecombedrijf kan Inovara de bestelling niet eenzijdig en zonder kosten annuleren. De rechter was het hiermee eens.

Directeur N. Appelboom van Inovara verklaart echter alweer een nieuwe zaak te hebben aangespannen tegen het telecombedrijf. "De Opta heeft deze week nieuwe uitspraken gedaan in het nadeel van KPN en die heeft de rechter niet kunnen meewegen", aldus Appelboom.

/NET'KPN berekent te hoge tarieven voor concurrenten'Breedbandprovider eist 200 miljoen van KPN-top