AMSTERDAM – Mensen die nog Internet Explorer 6 gebruiken, hebben gemiddeld een lager IQ dan internetters die een andere webbrowser gebruiken. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door AptiQuant.

Het onderzoeksbureau bood 100.000 mensen een gratis online IQ-test aan en keek hierbij welke webbrowser de deelnemers gebruikten bij het invullen van de test.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat deelnemers die de test invulden in Internet Explorer 6 gemiddeld rond de 80 punten scoorden. Ook bij mensen die een andere versie van de webbrowser van Microsoft gebruikten kwam de gemiddelde score niet boven de 100 uit.

Internetters die Chrome, Firefox of Safari hadden gebruikt, bleken over het algemeen iets boven de 100 punten te scoren.

Rug toegekeerd

De deelnemers die Opera gebruikten behaalden de hoogste score: gemiddeld rond de 130 punten. Zij werden op de voet gevolgd door gebruikers van Camino en Internet Explorer met Chrome Frame uitbreiding die een paar puntjes lager eindigden.

Volgens de onderzoekers blijkt uit de resultaten dat internetters met een hoger dan gemiddelde intelligentie Internet Explorer de afgelopen vijf jaar de rug hebben toegekeerd en zijn overgestapt op andere browsers.