AMSTERDAM – De BBC heeft zijn iPad-applicatie voor de iPlayer, een on demand-dienst, gelanceerd in elf Europese landen waaronder Nederland.

Dat laat de BBC donderdag weten. Met de iPlayer-app voor de iPad kunnen gebruikers programma van de Britse omroep bekijken. Tegen betaling zijn ook losse afleveringen te zien.

De applicatie is vanaf donderdag beschikbaar in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland.

Aanbod

De app is gratis te downloaden, maar beschikt over een beperkt aanbod aan gratis content. Er moet een abonnement van 6,99 euro per maand of 49,99 euro per jaar worden opgesloten om meer aanbod te kunnen bekijken.

De app in de elf Europese landen richt zich overigens meer op de live-diensten dan op het terugkijken van programma’s. In het Verenigd Koninkrijk is het terugkijken van BBC-programma’s de hoofdfunctie van de applicatie.

Geïnteresseerden in de Verenigde Staten, Canada en Australië kunnen de applicatie later dit jaar downloaden.

iPlayer

De iPlayer-software bestaat al langer. Bij de eerste lancering stuitte de BBC op problemen omdat het programma alleen werkte op Windowscomputers. Uiteindelijk is iPlayer ook beschikbaar gemaakt voor Mac en Linux.