AMSTERDAM – HTC is bereid in gesprek te gaan met Apple over patentinbreuk waarvan de iPhonemaker de Taiwanese telefoonfabrikant beschuldigt. Eerder stelde HTC nog bereid te zijn een patentoorlog te beginnen.

Tegenover Bloomberg stelt Winston Yung, topman bij HTC, dat het bedrijf open staat voor discussie.

“We zijn bereid naar alle mogelijke oplossingen te kijken, als deze oplossingen en de voorwaarden ervan maar eerlijk en redelijk zijn”, aldus Yung.

Aanklachten

Apple diende onlangs een aanklacht in bij het Amerikaans ITC dat een importverbod zou kunnen uitspreken. Apple beschuldigt HTC van patentinbreuk en kreeg in een voorlopige uitspraak van het ITC gelijk wat betreft twee patenten.

Een definitieve uitspraak moet echter nog volgen en die kan heel goed totaal anders uitpakken omdat hij door verschillende ITC-prominenten wordt uitgesproken en de voorlopige uitspraak is gedaan door één ITC-rechter.

HTC diende voor de aanklacht van Apple al een eigen aanklacht in tegen de iPhonemaker. Het ITC gaf HTC in deze zaak, die over twee andere patenten ging, gelijk.

Discussies

“We hebben al vaker discussies met Apple gevoerd, ook voor het bedrijf met de stellige uitspraken naar buiten kwam”, legt Yung uit. Volgens hem zijn er de afgelopen maand geen formele gesprekken gevoerd.

De aandelen van HTC dalen flink na de aanklacht van Apple. De beschuldigingen richten zich vooral op het besturingssysteem Android dat ontwikkeld is door Google. De zoekgigant liet eerder weten HTC te zullen bijstaan.

HTC stelde vorige week nog bereid te zijn een patentoorlog met Apple aan te gaan.