AMSTERDAM – De apps van NU.nl zijn de meest gebruikte media-applicaties in Nederland. Bovendien komt NU.nl aan het eind van de zomer met een applicatie voor de Blackberry en nieuwe applicaties voor de iPad, iPhone en Android.

Sander Stallinga, Publisher News bij Sanoma Media, bevestigt dat er aan het eind van de zomer nieuwe applicaties komen. “We geloven erg in de kracht van mobiel en investeren daarom fors in onderzoek en ontwikkeling.”

Uit een onderzoek van Gfk blijkt bovendien dat de applicaties van NU.nl voor smartphones én tablets veel vaker gebruikt worden dan media-applicaties van concurrenten.

x

Aantal apps

In het rapport van het onderzoeksbureau staat dat de gemiddelde smartphonegebruiker zo’n vijftien apps gedownload heeft, voor iPhonegebruikers ligt dit aantal op ruim 29. Tabletgebruikers downloaden gemiddeld 25 apps.

De iPhone-app van NU.nl is inmiddels meer dan 1 miljoen keer gedownload. De Android-applicatie staat op ruim 500.000 downloads en de iPad-app is 315.000 keer gedownload. Uit de Ovi Store van Nokia is de NU.nl-applicatie 30.000 keer opgevraagd.

Gebruik

Ook wat betreft gebruik ziet NU.nl goede cijfers. Zo geeft 58 procent van de Nederlanders met een smartphone aan de NU.nl-app te gebruiken. Bij de applicatie van de Telegraaf is dit bijvoorbeeld 20 procent, waarmee de krant op de tweede positie staat. Uitzending gemist volgt met zo’n 17 procent.

Op tablets zijn vergelijkbare percentages waar te nemen.