AMSTERDAM – Google+ heeft in Nederland zo’n 110.000 unieke bezoekers getrokken. Daarmee staat Nederland niet in de top 10 van landen die het meest gebruikmaken van het sociale netwerk van Google.

Dat schrijft De Telegraaf maandag op basis van cijfers van onderzoeksbureau Comscore.

Vorige week werd bekend dat zo’n 20 miljoen mensen wereldwijd een bezoek hebben gebracht aan Google+, dat eind juni gelanceerd werd. Het netwerk was lange tijd alleen op uitnodiging beschikbaar.

Gebruik

In de Verenigde Staten maken 5,3 miljoen mensen gebruik van Google+, dat komt neer op 1,7 procent van de bevolking. In Nederland ligt dat percentage op 0,7 procent. In Duitsland is het netwerk iets populairder met 0,9 procent.

In het Verenigd Koninkrijk bezocht 1,4 procent Google+ en in Canada zelfs 2,6 procent.

Concurrentie

Hyves heeft in Nederland 9,6 miljoen leden, Facebook 4,6 miljoen. Google+ is vooral opgezet als mondiale concurrent voor Facebook.

De start lijkt succesvol. De grens van tien miljoen leden werd veel sneller behaald door Google dan door grote concurrenten als Facebook of andere (voorheen) populaire sociale netwerken als Myspace. De vraag is of de populariteit van Google+ aanhoudt.

Comscore meet het aantal unieke bezoekers. Dit getal ligt waarschijnlijk dichtbij het aantal leden omdat het netwerk lange tijd alleen op uitnodiging beschikbaar was.