AMSTERDAM - Het handelshuis Buhrmann is verbaasd over hoe de jaarcijfers een dag voor de officiële bekendmaking via de website (buhrmann.nl) naar buiten konden lekken.

Een medewerker van Business Nieuws Radio

En Buhrmann, dat inmiddels voor ongeveer 12 procent van de omzet afhankelijk is van verkoop via internet, stond erbij en keek ernaar. Ook heeft het bedrijf nauwelijks een verklaring voor de koersexplosie van het aandeel Buhrmann op de Amsterdamse effectenbeurs van woensdag.

Topman F. Koffrie weet niet eens hoe hij op de eigen website van zijn bedrijf komt. Laat staan dat hij begrijpt hoe een buitenstaander woensdagavond de internetsite van Buhrmann kon 'kraken'. "Ik kan niet oordelen hoe makkelijk of moeilijk dat is", erkende de bestuursvoorzitter donderdag ruiterlijk.

Stijging

Volgens Koffrie was het persbericht over de jaarcijfers voor de sluiting van de handel aan het Damrak nog niet eens klaar. De koers steeg tegen het eind van de handel met ruim 10 procent.

"Ik citeer analisten als ik zeg dat het komt doordat een van onze Amerikaanse concurrenten om twee uur goede cijfers bekendmaakte", aldus Koffrie. Toch kwam de koersexplosie pas aan het einde van de dag.

/NETBuhrmann ziet groot deel winst verdampen