AMSTERDAM – Het sociale netwerk Google+ heeft in twee weken ruim tien miljoen leden weten te trekken.

Dat heeft Larry Page, medeoprichter en CEO van Google, bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Google+ werd net iets meer dan twee weken geleden gelanceerd en is sindsdien alleen op uitnodiging beschikbaar en zelfs die functie was niet altijd te gebruiken. De schaarste lijkt voor Google goed uit te pakken, uitnodigingen bleken erg gewild.

2,3 miljard

De tien miljoen gebruikers deelden volgens Page tot nu toe 2,3 miljard dingen via de +1-knop, vergelijkbaar met de like-knop van Facebook. Kanttekening hierbij is dat de +1-knop ook bij de zoekresultaten van Google verschijnt. Dit gebeurt in beperkte mate sinds 31 maart.

Page spreekt niet vaak op grote persconferenties, maar onthulde donderdagavond (Nederlandse tijd) ook dat er inmiddels 135 miljoen Androidtoestellen geactiveerd zijn.

Veranderingen

Tot slot stelde de medeoprichter van Google dat de recente veranderingen in de top van Google goed zijn uitgepakt en de samenwerking prettig verloopt. Eric Schmidt stapte eerder dit jaar op als CEO maar blijft een belangrijke rol vervullen binnen het bedrijf. Page zelf heeft het stokje toen overgenomen.

Het internetconcern heeft de winst in het tweede kwartaal met 36 procent omhoog zien schieten tot 2,51 miljard dollar (1,78 miljard euro).