AMSTERDAM - Er zijn verwijzingen naar de Xbox 360 gevonden in de broncode van een vroege versie van Microsofts aankomende besturingssysteem, Windows 8

Dit meldt WinRumors op basis van een vondst door een Italiaanse Windows 8-website.

In de code zijn de verwijzingen XBOX_360_SYSTEM_CRASH en XBOX_360_SYSTEM_CRASH_RESERVED gevonden. Dit kan erop wijzen dat Windows-PC's en de Xbox 360 nauwer met elkaar verbonden worden.

Games

Verschillende bronnen maken uit deze informatie op dat PC's met Windows 8 mogelijk Xbox 360-games kunnen afspelen, maar die mogelijkheid lijkt onwaarschijnlijk.

Gameontwikkeling voor PC is meer werk dan voor Xbox 360, omdat Windows-PC's allerlei verschillende configuraties kunnen hebben. Xbox 360-ontwikkelaars hoeven alleen rekening te houden met de hardware van één spelcomputer, terwijl PC-ontwikkelaars te maken krijgen met allerlei verschillende combinaties van processoren, videokaarten en geheugen.

Xbox Live

Eerder werd al bekend dat Windows 8 een volledige integratie van Xbox Live-functionaliteiten krijgt. "Xbox Live wordt ook in PC's ingebouwd. Het wordt de service waar gebruikers hun entertainment vandaan zullen halen", aldus Microsoft toen.