AMSTERDAM – Steve Ballmer, CEO van Microsoft, geeft toe dat Windows Phone 7 nog niet het succes is dat het bedrijf gehoopt had. “We zijn van heel klein naar heel klein gegaan.”

Dat vertelde Ballmer tijdens een toespraak op de Microsoft Worldwide Partner conferentie.

Microsoft lanceerde in oktober 2010 Windows Phone 7. Het systeem moet de positie van Microsoft op de mobiele markt flink vergroten. Tot nu toe is dat echter nog niet gebeurd. Windows Phone was vorige maand goed voor ongeveer 1 procent van het telefoongebruik in de Verenigde Staten.

Verwachtingen

Ballmer erkent dan ook dat het platform nog niet heel succesvol is, maar tevens stelt de topman grote verwachtingen te hebben voor de rest van dit jaar en de jaren daarna.

Aan het eind van dit jaar wordt bijvoorbeeld het eerste Nokiatoestel met Windows Phone 7 verwacht. Microsoft en Nokia zijn een samenwerking aangegaan om de positie van beide bedrijven te verbeteren.

Mango

Bovendien is Windows Phone 7 eigenlijk de eerste versie van Windows Phone zoals de consument het nu kent en dus zal er de komende tijd veel gesleuteld worden aan het besturingssysteem.

Een nieuwe versie van het systeem, Windows Phone Mango, komt deze herfst op de markt.