AMSTERDAM – Een bedrijf dat diensten levert aan Amerikaanse overheidsinstellingen waaronder het Amerikaanse leger is gehackt door Anonymous.

Dat stelt de hackersgroep dinsdagavond.

Anonymous heeft 90.000 e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden buitgemaakt en gepubliceerd. Ook zou een deel van de broncode op de servers van het bedrijf gewist zijn. Booz Allen Hamilton’s, het bedrijf in kwestie, wil niet reageren.

Reuters schrijft dat de aanval vergelijkbaar is met die van Sony, de Amerikaanse senaat, de politie van Arizona en de FBI. Deze bedrijven en organisaties werden de afgelopen weken door dezelfde groep, of een aftakking hiervan, aangevallen.

Speurtocht

Jim Lewis, een veiligheidsexpert werkzaam bij het Center for Strategic and International Affairs, is niet onder de indruk van de aanval. Lewis stelt dat het publiceren van e-mailadressen meer lijkt op een speurtocht dan op een geraffineerde hack.

Andere experts stellen echter dat de hack schadelijk zal zijn voor het bedrijf omdat het ongetwijfeld contracten zal verliezen. De gepubliceerde e-mailadressen die voor een deel bestaan uit de e-mails van Defensiepersoneel zijn bovendien interessant voor andere cybercriminelen.

Zo kunnen gemakkelijk e-mails worden verstuurd die afkomstig lijken van betrouwbare personen waardoor anderen gemakkelijk op onbetrouwbare links klikken waardoor bijvoorbeeld malware wordt geïnstalleerd.